Novi Sad
29.01.2013.
13:40
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije izdala je sertifikata o akreditaciji Doma zdravlja “Novi Sad“ na period od sedam godina, potvrđeno je iz pres službe Doma zdravlja.
  • marija

    30.01.2013 18:18
    @Ivana
    postovana Ivana, kao sto ste rekli daleko ste od novog sada i to toliko da niste ni svesni koliko u stvari gresite.
    Agencija za Akreditaciju Zdravstvenih Ustanova Srbije skraceno AZAZUS je po tvrdnjama nekih josh jedna od niza agencija koje su formirane prethodnih godina a stvorenih za udomljavanje partijskih kadrova i izvlacenje novca iz drzavnih ustanova.

    Na pochetku akreditacija je bila dobrovoljan akt ali se kasnije insistiralo da njoj.

    vazeci cenovnik AZAZUSa:

    http://www.azus.gov.rs/wp-content/uploads/2010/06/Odluka-o-visini-troskova-akreditacije-ZU.pdf

    sam termin akreditacija u kontekstu AZAZUSa ne podrazumeva "dozvolu za rad" nego "поступак оцењивања квалитета рада здравствене установе, на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада здравствене установе у одређеној области здравствене заштите, односно грани медицине"односно "спољашња, независна процена успешности пружања здравствених услуга НАСУПРОТ формално утврђеном скупу националних стандарда," takodje "Акредитација обухвата самопроцену од стране здравствене установе ради евалуације нивоа њихове ефикасности у односу на постављене стандарде. Спољашњи тим за проверу, састављен од стручњака, врши процену рада здравствене установе. Процес акредитације је конципиран тако да обезбеди оквир који ће омогућити здравственим установама да дефинишу и имплементирају потребне промене и направе приоритете за континуирано унапређење сопствених услуга." izvor www.azus.gov.rs

    tek vam sad nista nije jasno jel da?

    E sad, Dom Zdravlja ima akreditaciju , ali i dalje je slichan vasem radnom mestu. samo licnim angazovanjem pojedinih lekara, zdravstvenog i tehnichkog osoblja pacijenti uspevaju da rese zdravstveni problem.
  • Ivana

    29.01.2013 20:38
    Bravo kolege !
    Akreditacija je velika stvar, novosadjani budete srecni sto imate ustanovu kao sto je Dom zdravlja Novi sad.Jednom prilikom sam dovela svoju baku u istu ustanovu, i nisam mogla da verujem kako je sredjena i kako sve funkcionise. Radim u ustanovi istog tipa,ali na drugom kraju drzave,verujte ni kadra, ni uslova,ni dijagnostike,specijalista,o prostoru da ne pricamo...daljina objekta do nekih sela i po 20km,kucne nege nema.Cesto posetim sajt, stalno neki preventivni pregledi, oni su za nas misaona imenica. Muka vam je pri pomisli da legnete na taj krevet koji je zardjao i klimav, uniforme...uzas...
    Tako da dragi novosadjani, cuvajte vas Dom zdravlja.
  • ATS

    29.01.2013 19:46
    MS
    Akreditovali su se da postoje kao zdravstvena ustanova! Da li su im sve metode akreditovane, kojima dijagnostikuju bolest pacijenta!
  • jo

    29.01.2013 18:23
    Pitanje
    A da li su dobili akreditaciju od agencije za akreditaciju agencije za zdravstvene ustanove.Sad treba čekati mišljenje i od agencije za pomorski saobraćaj,pa onda agencije za nuklearnu sigurnost,pa agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju.A kad to urade onda idu na red Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije,agencija za stanovanje i rako redom dok svaka šuša na državnim jaslama ne potvrdi da dom zdravlja postoji
  • zdravlje za sve

    29.01.2013 15:29
    akreditovani
    Samo da ne bude prosla akreditacija, pa da se pruza losa usluga posle toga po principu drzi vodu dok majstori odu. osim toga veoma lepa vest da je jedna zdravstvena ustanova dobila tako dobre ocene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna